KaartWaard.nl

Gestart door studenten, voor studenten, om eenzaamheid onder bejaarden tegen te gaan. We willen mensen de mogelijkheid geven om contact te leggen met anderen.

EENZAAMHEID IN NEDERLAND

In Nederland voelen 1,5 miljoen bejaarden zich eenzaam en geïsoleerd van de maatschappij. Zo zegt 85% van Rotterdammers boven de 70 jaar dat ze zich meestal alleen voelen.

Onderzoek wijst uit dat sociaal contact een essentieel onderdeel is van niet alleen de mentale, maar ook de lichamelijke gezondheid. Vandaar dat de overheid eenzaamheid onder bejaarden heeft bestempelt als een nationale crisis.

De pandemie heeft deze epidemie van eenzaamheid alleen maar verergerd. Ouderen moeten nu al bijna een jaar lang binnen blijven.

OVER DIT PROJECT

Dit project is gelanceerd in Maart 2021 door vier studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ieder van ons is lid van Enactus, een studentenvereniging gefocust op goede doelen en sociaal ondernemerschap.

Wij willen aandracht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid onder bejaarden, en een platform bouwen dat mensen een simpele manier geeft om een kaartje te sturen.

Wij willen ook aan Nederland laten zien dat het verhaal rondom de rol van studenten in de coronacrisis niet de hele waarheid is, en zeker niet zo hoeft te eindigen.

WORDT ONZE PARTNER

Om zo snel mogelijk te groeien en onze sociale impact te vergroten, vragen wij u en uw organisatie om onze partner te worden.

Wij zullen uw genereuze steun erkennen door het logo van uw organisatie op elke pagina van de website te vertonen, u de mogelijkheid te geven om te posten op onze sociale media, en waar mogelijk een verwijzing naar uw product mee te geven bij de kaarten.

Wij staan open voor suggesties en horen graag van u en uw organisatie.

VEELGESTELDE VRAGEN

Email ons via info@kaartwaard.nl of stuur een berichtje naar één van onze social media accounts!

Ja!! U kunt ons bereiken via info@kaartwaard.nl.

Ja, je kan meer dan één kaart sturen maar we moedigen je aan om vaker kaarten te sturen naar dezelfde persoon. Zo bouw je een echte penvriendshap op.

5 tot 7 dagen. Je krijgt van ons een bevestigingsemail als we je kaart afgeleverd hebben aan een bejaardentehuis.

We vragen om je adresinformatie zodat je toekomstige penvriend je een kaartje kan terugsturen!

We vragen om je geduld en hopen met je mee dat je zo snel mogelijk een reactie krijgt. Als je geen reactie krijgt binnen een paar weken, kun je altijd een nieuw kaartje sturen!

Je kaart is volledig privé. Een systeem verwerkt de inhoud van je kaart om misbruik te voorkomen en wij printen hem voor je uit, maar het bericht wordt door niemand behalve je penvriend gelezen.

Wij verwelkomen alle ontwerpen! We geven geen financiele vergoedingen, maar je naam staat op de kaart en je ontwerp wordt geplaatst op de website zodat iedereen haar kan bewonderen!

Jazeker! Wij ontwerpen speciale kaarten voor bestellingen van boven de 30 stuks. Contacteer ons voor meer informatie via info@kaartwaard.nl.

Onze skivakantie. Grapje... 100% van uw donatie gaat naar het printen van kaarten en het kopen van postzegels - geen fundraising of overheadkosten.