Garance’s Fietstocht

Mijn naam is Garance Weber, en ik studeer Architectuur aan de Accademia di Architettura di Mendrisio. Mijn universiteit ligt in een klein dorpje in het Italiaanse deel van Switzerland. Ik ben momenteel in Rotterdam voor een stage bij een lokale studio.

Elke dag fiets ik 40 minuten naar (en terug van!) mijn werk door het mooie Rotterdam. Ik ga vanuit het oosten van de stad naar het westen, en fiets door het moderne centrum - met al haar bruutheid en glorie - naar Delfshaven, wat zo klassiek Nederlands is als maar kan. De diversiteit aan architecturele stijlen en stromingen in Rotterdam is heel bijzonder.

Ik wilde die verschillen ook laten zien in de getekende gebouwen op de kaart! Van het prachtige Witte Huis, wat volgens velen de eerste wolkenkrabber van Europa is, tot De Rotterdam, wat één van mijn favoriete moderne kantoorgebouwen is. Ik heb ook het Hotel New York en de Erasmusbrug getekend, die zo verschillend zijn maar toch zo dichtbij elkaar staan! Dat contrast is voor mij de essentie van Rotterdam.

Ik heb de kaart gemaakt in Vectorworks; een programma dat ik dagelijks gebruik voor het maken van modellen. De kaart neemt je mee in mijn reis door Rotterdam. Hopelijk kunnen jij en je penvriend deze tocht ook een keer maken!